Genieten

  

Ze worden een dagje ouder, de ouders van B.

Je merkt het aan kleine dingen, ze willen het eigenlijk niet toegeven, willen alles nog aankunnen, citytrips maken, een hele dag op het golfterrein staan, de studio’s gaan bekijken waar “Thuis” opgenomen wordt, de kerk onderhouden, 3 dagen in de week gaan bridgen, daguitstappen maken met de bakkers van vroeger, baby-uitzetten gaan samenstellen met onze dochter…kortom, veel te veel!

Ik begrijp hen wel, het leven is veel te kostbaar om er niet ten volle van te genieten! Dat doen wij ook! We moedigen hen dus alleen maar aan. :). We krijgen meermaals van hen te horen  dat we nooit thuis zijn, maar ja, “de pot verwijt de ketel…”. Ze zijn nog véél erger dan wij!

De “feestdagen” zijn ontzettend belangrijk voor hen, alhoewel B en ik redelijk sceptisch staan tegenover een mogelijke god die boven de mensen zweeft, blijven zij zweren bij hun katholiek geloof. We laten ze maar en maken er dan samen het beste van.

We maken van die gelegenheden dankbaar gebruik om samen met hen te genieten van een gezellig samenzijn. 

Zo ook daarstraks…

We hebben zo genoten van ons compleet gezin samen aan een grote tafel, het druk gekakel van onze kroost die voor elkaar door een vuur gaan. Opa en oma die zichtbaar gelukkig zijn om B en mij, onze kinderen en hun wederhelften, samen bij hun thuis samen te hebben. Ze doen zelfs nog de moeite om voor hun kleinkinderen, die écht niet meer klein zijn, zakjes paaseieren te verstoppen… Heerlijk!!!!!

  
  
  
Hier zie je een stukje van ons toekomstig kleinkind 🙂

  
En Middelste die even de hond van mijnheer Pastoor een lekkernij toewerpt!

We weten dat we blij mogen zijn met ons gezin en waarderen ontzettend wat we samen hebben, zijn trots op wat we als gezin bereikt hebben. B is een fantastische vader voor onze kinderen en ze dragen hem op handen! Zijn ouders zijn zooooooooooo trots op hun kleinkinderen en zij dragen hun grootouders op handen!

We zijn zo blij dat ze binnenkort mogen meemaken dat ze een achterkleinkind krijgen…

Mijn mama kijkt op “beschermende” afstand mee en is trots op ons allemaal!

Ik en Mr B wensen al onze lezers heel fijne en liefdevolle dagen toe met al wie jullie lief is!

Advertenties

43 gedachtes over “Genieten

 1. Heb me hier ook verbaasd dat onze pubers eitjes gingen zoeken. Mooi dat ze dat nog houden. Nu zo op weg naar een familiegebeurtenis met de ouders van manlief. Het is een verassing want mijn schoonouders weten er niks van. Het zijn de kleine dingen die het hem doen.

  Groetjes,

  Dorothé

  Liked by 1 persoon

 2. Fijne Paasmaandag nog en geniet zo veel mogelijk van jullie mooie familie! Ik merk het hier ook, mijn mama is 87 en bijna nooit thuis – behalve deze weken omdat ze verhuisd is. Ik bel gewoonlijk op maandag om te vragen wanneer het past dat ik eens langs kom… Wees blij dat het bij jullie ook zo is want ik ken oudere mensen die altijd thuis zitten en dat zijn dan echte oude mensen. Sociale contacten zijn voor gepensioneerden het allerbelangrijkste vind ik.

  Liked by 1 persoon

 3. Zal ik jou de werkelijke viering van Pasen vertellen en geven? Ouder dan wat je nu kent… Door de kerk verworpen, voor wie durft, weet en zegt dat het een feest van vruchtbaarheid is en dus ook seks… ja echt… 😉 lees maar en zoek maar uit onder de Godin Ishtar of Inanna zoals ze nu bekend is…

  De Engelse naam ‘Easter’ voor Pasen berust dus op de naam ‘Ishtar’.

  De Germaanse godin voor de vruchtbaarheid heette Ostara. Haar naam is verbasterd vanuit het Engelse Easter en dat is weer afkomstig van de Babylonische godin Ishtar, de godin die elk jaar weer opnieuw tot leven kwam om de natuur ‘een handje te helpen’.

  De Germaanse naam voor deze godin der vruchtbaarheid is ‘Ostara’, vandaar dat Pasen in het Duits ‘Ostern’ heet. De paaseieren, paastakjes en de paashaas hebben derhalve alles met de vruchtbaarheidscultus van deze lentegodin te maken, maar beslist niets met de opstanding van Jezus! De Kerk, die in de vierde eeuw het Paasfeest bewust heeft losgekoppeld van het Bijbelse Pesach, geeft dus niet alleen met de gekozen datum, maar ook met de naamgeving en inhoudelijkheid alle eer aan Ishtar ofwel Astartes, terwijl reeds de profeet Samuël daarvoor heeft gewaarschuwd: “Toen zeide Samuël tot het gehele huis Israëls: Indien gij u met uw gehele hart tot de Here bekeert, doet dan de vreemde goden en de Astartes uit uw midden weg en richt uw hart op de Here en dient Hem alleen; dan zal Hij u redden uit de macht der Filistijnen. Daarop deden de Israëlieten de Baäls en de Astartes weg en dienden de Eeuwige alleen.” (1 Samuël 7:3-4).

  De Israëlieten gaven gehoor aan deze oproep, de Kerk niet! Israël heeft Ishtar weggedaan, de Kerk heeft haar naamgeving binnengehaald! (Een detail is overigens, dat Ishtar tevens de godin van de prostitutie was…)

  Dus, dat is wat ik vier 😉 hahahahaha

  X

  Liked by 1 persoon

   1. Niet eens “niet altijd”, het is nóóit makkelijk maar je moet er het beste van maken en je realiseren dat het nu, met skype, allemaal tóch wat makkelijker is dan vroeger.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s