Verwarmend weekend

Het was een beetje een verwarrende week. B had het erg druk op het werk, Middelste maakt ons “ambetant” door wat zenuwachtig rond te lopen omdat hij zwaar moet studeren en Jongste is druk aan het knutselen voor “zijn kleinmannen” voor het naderende kamp.

Voeg daarbij een beetje een te emotionele schrijfster bij en je hebt het recept voor een niet zo leuke week…

Maar B kent me goed en vrijdag op het werk kreeg ik een ongelooflijk mooie, diepzinnige liefdesverklaring- ja, ik loop nog op wolkjes – en een uitnodiging voor een heerlijk dineetje in ons favourite visrestaurant in Antwerpen. Echt een aanrader voor wie houdt van een zomerse sfeer en lekkere, simpele visgerechten: “Le DΓ΄me sur Mer”. 

 Je komt in een mix van culturen terecht. Zo konden we onze ogen vrijdag de kost geven aan de “uitgedoste” Joden die duidelijk naar een viering trokken. Jong (lees:piepjong) en oud helemaal hetzelfde gekleed, waarbij we wel een beetje medelijden hadden met de kleintjes. 

Enfin, eenmaal thuis hadden we het rijk helemaal voor onszelf… Zwoele temperaturen, een zwembad, veel kaarsen en lekkere witte wijn… De rest moeten jullie er zelf maar bij verzinnen.

Zaterdag overdag gaan shoppen met Oudste, die sinds een half jaar in het geboortedorp woont van B net over de grens…. Typische winkels voor toerisme op zondag en een spannende winkel ontbreekt daar ook niet. Wij vinden het ontzettend grappig dat onze kroost er geen graten inziet om daar samen met ons binnen te gaan en zelfs iets leuks uit te zoeken voor mama πŸ™‚ .

Toen een gepland afspraakje voor ’s avonds in het water viel, hebben we tot laat Breda nog onveilig gemaakt. Wat is er leuker dan op een terras met een goed glas wijn mensen te kijken? Juist, niets… Heerlijk, al die verschillen, commentaar geven vanop afstand kan best, nee?

Onze zondag is dus zéér rustig, nieuwe  serie ontdekt op canvas, die ze, typisch, pas uitzenden als de mensen al in bed liggen…. De kampioenen, daar zitten we op te wachten, dat hebben we nog geen 1005keren gezien…

Nee, de betere series die moeten pas om 23u worden uitgezonden. Soit, al goed dat we kunnen opnemen.

Nu beginnen we aan de champagne, jammer dat we de fles van Myriam niet gewonnen hadden….. en krijgen we van Middelste te horen, ” worden er ook nog kleren aangedaan vandaag, of gaan jullie heel de dag in badjas rondhangen?”

  

  

Advertenties

17 gedachtes over “Verwarmend weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s